Monday, February 23, 2009

salutasi

tak terkata dek ucapan...
tak tertunduk dek penghormatan...

ikut resmi padi...
semakin berisi semakin tunduk...

salutasi sememangnya belum cukup...
tapi apa kan daya itu saja yang aku mampu...

rerakan sekolah rendah...
rerakan sekolah menengah...
rerakan matrikulasi...
rerakan universiti...
rerakan dalam rantaian rerakan....

semua nya bagaikan sebuah mimpi...
kita bertemu bukan kerana kehendak...
tapi...
tuhan itu lebih mengetahui...
aku seolah-olah dapat meminjam sedikit nikmat...
nikmat persahabatan...

belajar...
bermain...
suka...
duka...
sudah cukup rasanya...
tapi...
pengenalan yang sesingkat itu memang belum memuaskan aku...
aku mahu terus...
belajar...
bermain...
merasai suka...
merasai duka...
bersama...

jika ada peluang...
aku mahu menemui semua nya kembali...
mengecapi apa yg kita pernah kecapi...
tak perlu lama...
cukup la sekadar tersenyum...
tanda kita pernah berkawan...

bila masa akan tiba ia akan datang dengan sendirinya...
takkan lari gunung dikejar...

setiap pertemuan pasti akan ada perpisahan...
patah tumbuh hilang berganti...

4 comments:

nadey said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
walaupon post ni bukan tok aku....
tp aku rase sgt2 sedih smpai smbil bc pon leh nanges...
start ko kate kite cm keluarge...
aku dah syg korg mcm family aku sendiri...aku janji akan syg korg hingge akhir hayat...
thanks sb sudi kwn ngan aku ygy hina ni....

nanti kite main pistol lg k....

afun loneranger said...

khkhkh...
kawan ttap kawan...

nadey said...

tu la....kwn ttp kwn..
family ttp family
yg paling utama ...mesti lah family..
tp kaseh yg kucurahkan ...bagai sama dgn kaseh kpd family...
huhuhu

afun loneranger said...

tq...
kerana nikmat itu...