Tuesday, April 21, 2009

hentikan senja

Tak cukup tanah untuk bermain
ada saja org yg hadir main bersama
tak terlayan semuanya
tak menang tangan di buatnya

hari hari permainan baru akan diperkenalkan
ada saja yang mengangkat tangan utk turut serta
aku apatah lagi
turut bermain bersama
ini saja yang boleh dilakukan

tapi masa bermain itu bukan panjang
senja dah makin menyerlahkan sinarnya
org pn dah makin kurang
masing-masing pulang ke rumah
yang tinggal hanya saki baki

malam pun makin hampir
tapi bukan semua yang boleh kua rumah
ada yang takut hantu
ada yang penat
ada yang menyambung baki kerja di office
yang kuar hanya segelintir umat yang tak puas lagi bermain
sampai bila agaknya kepuasan itu akan betul-betul hadir

main lah selagi boleh bermain
kuar lah selagi boleh keluar
tetapi harus diingat
tak semestinya kita akan terus bermain
tak semestinya kita akan terus keluar

3 comments:

emansipasiajim said...

wow..
oh bintang pulanglah padaku..
dulu cakap lagu ni tak best...
fak a

afun loneranger said...

kkhkhk..
fotografer manis
khkhkhk...

nadey said...

emmm tu la
ko ni same je cm aku
dulu pon aku kate lagu ni xbesh
tahhi lu